DIE FANTASTISCHE SFEER ALS IN DE BRUISENDE CLUBS VAN WELEER!


Meneer Funkel heeft een zeldzame specialiteit; Hij draait nog de prachtige oude en stijlvolle jazz, en maakt zijn sets onvergelijkbaar origineel door ook uitstapjes te maken naar genres die er zo lekker bij aansluiten. Bovendien maakt hij alleen gebruik van vinyl platen. Niet omdat het hip is, maar uit pure liefde voor het geluid, de vormgeving en de charme van authentiek vinyl. Hij bezit dan ook een geweldige vinylcollectie die door de jaren heen met veel liefde en passie is verzameld. Zijn karakteristieke vinyl DJ-sets zijn daarom uniek te noemen, charmant en heerlijk eigenzinnig! Alles wat DJ Meneer Funkel op de draaitafels legt is minstens vijftig jaar oud en wordt zonder overbodige opsmuk gedraaid. Dit geeft die fantastische sfeer als in de bruisende clubs van weleer. En het klinkt en swingt nu nog net zo geweldig als toen!

VINYL DJ

REFERENTIES

De exclusieve sets van Meneer Funkel ademen een uiterst ongedwongen sfeer uit, en brengen hem daarom op veel festivals en evenementen. Hieronder staan er een aantal:

 


NORTH SEA JAZZ * RIJKS MUSEUM AMSTERDAM * Leiden Internationaal Film Festival * Tropenmuseum * SS Rotterdam * BIMHUIS * Muziekgebouw Eindhoven * Stadsschouwburg Utrecht * Brussel Jazz Marathon * Seabottom Jazz Festival * Conservatorium Hotel * Koninklijke Schouwburg * Nationaal Bevrijdingsmuseum * KUNSTHAL * Maritiem Museum * Persmuseum * Cutting Edge Jazz Festival  *  Kuna Festival  *  Swan Market * Fenix Food Factory * De Effenaar * VAN GOGH MUSEUM * Nederlands Film Festival * Nijmeegse Vierdaagse Feesten * Roots in the Woods * Tropical Sea Festival Texel * Shoeless Festival * TivoliVredenburg * Utrechts Jazz Festival * VAN GOGH MUSEUM * e.v.a.STIJLVOLLE DJ-BOOTH


vinyl dj huren
de Funkelbooth

De 'Funkelbooth' is het DJ-meubel van Meneer Funkel. Hij heeft het zelf ontworpen met de herkenbare lampjes en het verlichte glas-in-lood raam. De unieke booth is een echte blikvanger en past helemaal bij de onberispelijke presentatie van Meneer Funkel. Bij niet al te grote groepen en ruimtes wordt ook de vintage speakerset meegenomen waardoor het geheel helemaal authentiek is.

 

 

 

 

 


HOE HET BEGON...

“Dit is mijn moeder. Zij was als tiener ontzettend gek op de muziek van Doris Day, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Ray Charles, Nina Simone en andere sterren uit die tijd. Haar mooie oude plaatjes draaide ik later als kind ook heel graag. Daar begon mijn passie voor de jazz en verwante muziek, wat jaren later resulteerde in Jazz DJ Meneer Funkel.”

Vinyl DJ
De moeder van Mr. Funkel, jaren 50 op de huishoudschool.

VIDEO PORTRET

Bekijk hier het video portret van DJ Meneer Funkel. Het is opgenomen tijdens het North Sea Jazz festival.

INTERVIEW

Lees HIER het artikel en interview met DJ Meneer Funkel in het Magazine van het Financiële Dagblad.