MENEER FUNKEL

DIE BRUISENDE SFEER ALS IN DE CLUBS VAN WELEER!


VINYL DJ

Meneer Funkel, alias Antoon Ozinga, luisterde als 8-jarig jongetje al naar de jazzplaten van zijn moeder die thuis in het ouderwetse Philips pick-up meubel in de woonkeuken lagen. "Die opnames, veelal afkomstig uit het midden van de vorige eeuw, klonken zo prachtig en oprecht... het was alsof de muzikanten live in de kamer stonden te spelen."  Deze platen vormen later de basis voor zijn fantastische vinyl collectie. "Ik heb er door de jaren heen talloze bijzondere platen bij gevonden. Niet alleen jazz, maar ook juist niet alledaagse stijlen die er geweldig bij passen. Denk aan latin, gospel en exotische muziek. Zo had ik ineens een zeldzame specialiteit, namelijk jazz en verwante stijlen uit de jaren 30 t/m 60, en dat allemaal op vinyl! Dit wilde ik toen heel graag gaan delen met publiek." 

 

Inmiddels is Meneer Funkel geen onbekende meer bij de muzikale fijnproevers; "De platen zijn plat, maar de muziek die ik draai is dat nooit."  Hij ziet het als zijn taak om dj sets te draaien die druipen van sfeer en kwaliteit. "..maar niet té serieus, eerder ongedwongen. En af en toe een plaatje met een knipoog, zo lang het maar in mijn repertoire past...en bij de gelegenheid waar ik voor draai want mijn publiek is het allerbelangrijkste!" 

 

Tegenwoordig noemt hij zijn repertoire 'Funkeljazz' en heeft hij deze op vele evenementen in Nederland, België en ook in Duitsland gedraaid. "Natuurlijk zijn mijn optredens op het dak van Ahoy tijdens North Sea Jazz hoogtepunten. Maar ik heb ook veel onuitwisbare herinneringen aan dj-sets op bruiloften, personeelsfeesten en verjaardagen...   ...Funkeljazz kan overal ontzettend goed vallen, zeker op gelegenheden waar geen mainstream (vinyl) dj past. Het is echte en eerlijke muziek, enorm toegankelijk en het ademt ontzettend veel sfeer uit."  

>check hier ook de soul-side van Meneer Funkel


Alles wat DJ Meneer Funkel op de draaitafels legt is minstens vijftig jaar oud en wordt zonder overbodige opsmuk gedraaid. Dit geeft die fantastische sfeer als in de bruisende clubs van weleer. En het klinkt en swingt nu nog net zo geweldig als toen!


MA FUNKEL

“Dit is mijn moeder. Zij was als tiener ontzettend gek op de muziek van Doris Day, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Ray Charles, Nina Simone en andere sterren uit die tijd. Haar mooie oude plaatjes draaide ik later als kind ook heel graag. Daar begon mijn passie voor de jazz en verwante muziek, wat jaren later resulteerde in Jazz DJ Meneer Funkel.”

Vinyl DJ
De moeder van Mr. Funkel, jaren 50 op de huishoudschool.

Lees HIER het artikel en interview met DJ Meneer Funkel in het Magazine van het Financiële Dagblad.

INTERVIEWS

Bekijk hier het video portret van DJ Meneer Funkel. Het is opgenomen tijdens het North Sea Jazz festival.

Meneer Funkel op het Nederlands Film Festival:REFERENTIES

NORTH SEA JAZZ * RIJKS MUSEUM AMSTERDAM * Leiden Internationaal Film Festival * Tropenmuseum * SS Rotterdam * BIMHUIS * Muziekgebouw Eindhoven * Stadsschouwburg Utrecht * Brussel Jazz Marathon * Seabottom Jazz Festival * Conservatorium Hotel * Koninklijke Schouwburg * Nationaal Bevrijdingsmuseum * KUNSTHAL * Maritiem Museum * Persmuseum * Cutting Edge Jazz Festival  *  Kuna Festival  *  Swan Market * Fenix Food Factory * De Effenaar * VAN GOGH MUSEUM * Nederlands Film Festival * Nijmeegse Vierdaagse Feesten * Roots in the Woods * Tropical Sea Festival Texel * Shoeless Festival * TivoliVredenburg * Utrechts Jazz Festival * VAN GOGH MUSEUM * e.v.a.