DIE BRUISENDE SFEER ALS IN DE CLUBS VAN WELEER!

VINYL DJ

Antoon Ozinga (echte naam van Meneer Funkel):

"Ik was nog maar een kleine jongen toen ik naar de jazzplaten van mijn moeder luisterde. In mijn ouderlijk huis stond een ouderwets Philips pick-up meubel met daarin een stapel prachtige platen. Naast dat meubel heb ik vele uren doorgebracht. De opnames, veelal afkomstig uit het midden van de vorige eeuw, klonken zo prachtig en oprecht; het was alsof de muzikanten live in de kamer stonden te spelen. Deze platen vormen nu de basis voor mijn vinyl collectie. Ik heb er door de jaren heen talloze bijzondere platen bij gevonden. Niet alleen jazz, maar ook andere niet alledaagse stijlen die er geweldig bij passen. Denk aan latin, gospel en exotische muziek. Zo had ik ineens een zeldzame specialiteit; jazz en verwante stijlen uit de jaren 30 t/m 60, en dat allemaal op vinyl! Dit wilde ik toen heel graag gaan delen met publiek." 

 

Inmiddels is Meneer Funkel geen onbekende meer bij de muzikale fijnproevers; 

"De platen zijn plat, maar de muziek die ik draai is dat nooit. Mijn doel is om dj sets te draaien die druipen van sfeer en kwaliteit. "..maar niet té serieus, eerder ongedwongen. En af en toe een plaatje met een knipoog, zo lang het maar in mijn repertoire past...en bij de gelegenheid waar ik voor draai want mijn publiek is het allerbelangrijkste!" 

 

Funkeljazz!

"Tegenwoordig noem ik mijn repertoire 'Funkeljazz' en heb ik hiermee op vele evenementen in Nederland, België, Duitsland en zelfs in Italië opgetreden. Natuurlijk zijn mijn optredens op het dak van Ahoy tijdens North Sea Jazz hoogtepunten. Maar ik heb ook veel onuitwisbare herinneringen aan dj-sets op bruiloften, personeelsfeesten en verjaardagen. Funkeljazz is origineel en stijlvol en perfect voor gelegenheden waar geen mainstream (vinyl) dj past. Het is echte en eerlijke muziek, enorm toegankelijk en het ademt ontzettend veel sfeer uit."  

 

 

Wil je meer weten over mij wat ik nog meer doe als dj? Kijk dan op www.antoonozinga.nl


MA FUNKEL

"Mijn moeder was als tiener ontzettend gek op de muziek van Doris Day, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Ray Charles, Nina Simone en andere sterren uit die tijd. Haar mooie oude plaatjes draaide ik later als kind ook heel graag. Daar begon mijn passie voor de jazz en verwante muziek, wat jaren later resulteerde in Jazz DJ Meneer Funkel.”

Vinyl DJ
De moeder van Mr. Funkel, jaren 50 op de huishoudschool.

Lees HIER het artikel en interview met DJ Meneer Funkel in het Magazine van het Financiële Dagblad.

INTERVIEWS

Bekijk hier het video portret van DJ Meneer Funkel. Het is opgenomen tijdens het North Sea Jazz festival.

Meneer Funkel op het Nederlands Film Festival: