Die bruisende sfeer als in de clubs van weleer!

VINYL DJ
Foto door Heijblom fotografie iov Siere Cateraars

Antoon Ozinga (echte naam van Meneer Funkel):

"Ik was nog maar een jaar of 8 toen ik al naar de jazzcollectie van mijn moeder luisterde. In ons ouderlijk huis stond een oude houten Philips hifi-meubel met daarin een pick-up en een grote stapel prachtige platen. Ik bracht vele uren door met het afspelen van die platen op dat oude meubel. De opnames, meestal afkomstig uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, klonken zo mooi en puur! Alsof er live een jazzband naast me stond te musiceren. Deze collectie vormt nu de basis voor mijn eigen vinyl verzameling. Door de jaren heen heb ik er nog talloze verrassende platen bij gevonden. Natuurlijk jazzmuziek, maar ook veel hele fijne genres die er geweldig bij passen. Latin, gospel en exotische muziek matchen perfect en maken van een set een schitterend geheel.

Zo had ik ineens een zeldzame specialiteit; jazz en verwante stijlen uit de jaren 30 t/m 60, en dat allemaal op vinyl! Omdat ik dit heel graag wilde gaan delen met publiek, ben ik dj geworden met een extraordinaire stijl. Aanvankelijk als hobby, maar er kwamen zoveel aanvragen dat ik er uiteindelijk mijn werk van heb kunnen maken!" 

 

Inmiddels is Meneer Funkel geen onbekende meer bij de muzikale fijnproevers; 

"De platen zijn plat, maar de muziek die ik draai is dat nooit. Mijn doel is dj sets draaien die altijd origineel zijn en druipen van sfeer en kwaliteit. Stijlvol, maar ook luchtig en fris met ruimte voor plaatjes met een knipoog; niet te serieus achter die booth staan:) De sets afstemmen op de gelegenheid waar ik voor draai is belangrijk, want mijn publiek moet de sfeer voelen!" 

 

Funkeljazz!

"Mijn repertoire heb ik omgedoopt in 'Funkeljazz', omdat het zo eigen is en ik hiermee al op talloze evenementen in Nederland, België, Duitsland en zelfs in Italië heb opgetreden. Mijn optredens op het dak van Ahoy tijdens North Sea Jazz zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Maar ik denk ook graag terug aan dj-sets op bijzondere bruiloften, zakelijke events en verjaardagen. Funkeljazz blijft perfect voor alle gelegenheden waar geen doorsnee of allround (vinyl) dj past. Het is ontzettend toegankelijke en authentieke muziek en het bruist van de sfeer."  

 

 

Mocht je meer willen weten over mijn persoon en mijn werk als dj? Check dan mijn nieuwe persoonlijke website www.antoonozinga.nl


Ma Funkel

"Mijn moeder was als jong meisje helemaal dol op de muziek van Doris Day, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Ray Charles, Nina Simone en meer wereldsterren uit die tijd. Ze kocht van haar zakgeld de mooie platen waar ik later als kind ook van genoot. Daar kwam mijn liefde voor jazz en verwante muziek tot bloei, wat me een paar decennia later bracht waar ik nu sta in mijn werk als Jazz DJ Meneer Funkel.”

Vinyl DJ
De moeder van Mr. Funkel, jaren 50 op de huishoudschool.

Lees HIER het artikel en interview met DJ Meneer Funkel in het Magazine van het Financiële Dagblad.

Interviews

Bekijk hier het video portret van DJ Meneer Funkel. Het is opgenomen tijdens het North Sea Jazz festival.

Meneer Funkel op het Nederlands Film Festival: