Nieuws

24H CHEFS: Draaien voor het Prinses Máxima Centrum

Mei 2024 - Op 26 en 27 mei bracht het hoogstaande culinaire evenement 24H Chefs, de beste chefs van Nederland samen voor een unieke kookmarathon in Kasteel Kerckebosch in Zeist; Koken werd verheven tot kunst.

Het was een enorm succes! Er is een bedrag van maar liefst €195.000 opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

 

DJ Meneer Funkel steunde dit evenement belangeloos met een exclusieve en extra lange dj-set.

 

meer info: 24H-Chefs.com

 2 maart Intergalactic Art Show Bram Reijnders met DJ Meneer Funkel

Februari 2024 - DJ Meneer Funkel draait zaterdag 2 maart bij de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling van Bram Reijnders in Amsterdam. Mis het niet!

 

Je hebt het waarschijnlijk al voorbij zien komen in de media: De Nederlandse kunstenaar Bram Reijnders neemt deel aan de eerste kunsttentoonstelling op de maan, in een unieke samenwerking tussen de kunstwereld en ruimteverkenning. Aan boord van de Odysseus, gelanceerd met Elon Musk's SpaceX, maakt de creatie van Reijnders genaamd 'The Faces of Climate Change' deel uit van het grootste buitenaardse museum. Naast het werk van Reijnders zijn er 221 andere kunstenaars uit de wereldgeschiedenis aan boord, waaronder Jeff Koons en Picasso.

 

De kunstwerken 'The Faces of Climate Change' van Bram Reijnders zijn niet alleen op de maan te zien maar vanaf zaterdag 2 maart ook te bewonderen bij AbrahamArt, gevestigd aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Daarnaast zal zijn nieuwe tentoonstelling met zijn nieuwste werken, geïnspireerd door het moon project, worden gepresenteerd.Valentijn & Funkel in Kasteel Kerckebosch

Februari 2024 - Gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug in Zeist, vind je het intieme Kasteel Kerckebosch.  Sinds Chef-kok Hans van Triest het Kasteel heeft overgenomen vormt het een uniek decor voor ieder verblijf, en behoort het restaurant tot de beste van Nederland. 

Op woensdag 14 februari staat de Bistoria van Kasteel Kerckebosch volledig in het teken van de liefde en heeft de keukenbrigade een fantastisch menu voorbereid.

DJ Meneer Funkel past perfect in deze setting en zal het diner ondersteunen met een heerlijke romantische vinyl dj-set.  

 

Meer info en reserveren: kasteelkerckebosch.com


Funkeljazz Italian Style

Meneer Funkel draaide eerder al een vinyl dj-set 'Italiaanse Stijl' in het Rijksmuseum in Amsterdam. Toen was de gelegenheid de officiële opening van de Bernini-Caravaggio tentoonstelling. 

Niet eerder draaide hij in Italië. Tot 7 juli jl waar hij voor het 'Porto di Como' event van Lois Jeans een uiterst exclusieve set met oude Italiaanse (jazz)muziek draaide voor een dinerend gezelschap van ruim 300 genodigden. 

De ambiance was meer dan top! Meneer Funkel is hiermee Neerlands enige dj die een complete set met oude Italiaanse muziek kan draaien van vinyl!North Sea Jazz 2022

Het internationaal vermaarde North Sea Jazz Festival heeft dit jaar weer een geweldig programma met grootheden als Diana Ross, Diana Krall, George Benson en John Legend. Meneer Funkel staat er ook tussen en zal als 'DJ On The Roof' op vrijdag 8 juli om 16hr de spits afbijten met een 2,5 uur durende set op het dak van AHOY, podium TIGRIS. 

 

Het is alweer de derde keer dat Meneer Funkel gevraagd is zijn eigenzinnige Funkeljazz te laten horen op het grootste indoor jazz festival ter wereld. En hij heeft er zin in!

 

 

Meer info: northseajazz/meneerfunkel


GIN&JAZZ | MENEER FUNKEL meets MENEER POTTER

Meneer Potter zit midden in het centrum van Utrecht, in het prachtige oude Postkantoor bij de Neude. Bij Meneer Potter loop je binnen alsof het je buurman is. Ongedwongen, super sfeervol en vet gezellig!

Op donderdag 11 november om 16.00 is het zo ver. Meneer Funkel & Meneer Potter komen samen voor de allereerste Gin & Jazz! Zet 'm alvast als vaste prik in je agenda, want 18 en 25 november doen we het weer! Op deze gezellige donderdagmiddagborrel bestel je gin & cocktails voor € 7,50 terwijl Meneer Funkel zijn meest stijlvolle jazzplaten draait . 


Meneer Funkel terug bij Bram Reijnders

FUNKELJAZZ ARTY FARTY STYLE!

 

 

september 2021 - AbrahamArt opent haar deuren van de nieuwe galerieruimte Nieuwe Spiegelstraat Amsterdam! Ze introduceren de gloednieuwe solo show van Bram Reijnders ‘LIFE IS BACK’, die gebaseerd is op zijn recente covid-escape reis naar Mexico-City, Los Angeles en New York. De opening is de gehele maand oktober elke zaterdag en zondag van 15.00 - 19.00. Meneer Funkel zal er als huis-dj elk weekend achter de draaitafels staan. Voor meer info zie abrahamart.com


Funkeljazz Italian Style in het Rijksmuseum Amsterdam!

MENEER FUNKEL IN HET RIJKSMUSEUM

 

januari 2020 - 14 februari start de nieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum over het ontstaan van de Europese barok in Rome met in de hoofdrol schilder Caravaggio en beeldhouwer Bernini. De avond die hieraan voorafgaat vindt de officiële opening plaats in de prachtige zaal van het Museum. Meneer Funkel zal speciaal voor deze stijlvolle gelegenheid een Italiaans tintje geven aan zijn dj-set. Met zijn 'Funkeljazz Italian Style' maakt Meneer Funkel zijn debuut in het belangrijkste museum van Nederland!


2019: Een geweldig Funkeljaar!

2019 was een geweldig jaar voor Meneer Funkel. Hij draaide op een record-aantal aan evenementen. Ook waren er veel bruidsparen die hun huwelijksfeest met de stijlvolle en exclusieve muziek van Meneer Funkel hebben omlijst. En veel bedrijven wisten hem ook te vinden waardoor Meneer Funkel ook op locaties als het Van Gogh Museum, Het Conservatorium Hotel en Hotel de Hallen in Amsterdam achter de platenspelers stond. De meest opvallende dj-sets waren misschien wel die hij voor Festival Classique draaide, pal voor het Kurhaus. Het feit dat hij speciaal voor dit event alleen klassieke muziek draaide vanaf vinyl was een wereldprimeur en smaakt naar meer. Ook bij het nieuwe Jazzfestival 'Generations' in Theater Orpheus in Apeldoorn was Meneer Funkel aanwezig om met zijn tijdloze jazz drie sets van hoge kwaliteit te draaien. In 2020 is hij er weer bij. En dan waren er nog Jazzy Tiel, de Max Proms Afterparty, de VIP opening van Bram Reijnders' Gallerie, Museum Schokland, Het Klein New Orleans Festival....  kortom; het was een geweldig Funkeljaar! Cheers!


Meneer Funkel op je bruiloft!

VINYL JAZZ & SOUL MET MENEER FUNKEL 

 

november 2019 - Meneer Funkel is op tal van bruiloften tijdens recepties, ceremonies en feesten te vinden. Waarom eigenlijk?

Dat komt omdat Meneer Funkel's Vinyl DJ-sets zo ontzettend stijlvol en aantrekkelijk zijn. Bovendien draait hij super origineel omdat hij de oude tijdloze jazz combineert met verwante genres als latin, exotica en soul. In combinatie met zijn presentatie is het geheel heerlijk eigenzinnig en uniek in ons land. Lees meer..


Kunst en Jazz

DJ Meneer Funkel naast een kunstwerk van Bra Reijnders

OPENING NIEUWE KUNSTGALERIE BRAM REIJNDERS

 

november 2019 - Global Artist Bram Reijnders opende het eerste weekend van november zijn nieuwe galerie aan de van Baerlestraat in Amsterdam. Op de speciale VIP-opening stond DJ Meneer Funkel het beste uit zijn jazzcollectie te draaien in de etalage van het stijlvolle pand. Dat Jazz goed matcht met kunst is bekend; Jazz wordt immer door vele gezien als Amerika's enige kunstvorm. En daarom paste de dj-set van  Meneer Funkel perfect in de enthourage van het openingsfeest. 


NIEUW JAZZ FESTIVAL: GENERATIONS

Generations : 16 jazzoptredens onder één dak!

 

augustus 2019 - Vol trots lanceert Theater Orpheus op zaterdag 21 september het nieuwe jazzfestival Generations! Mét Meneer Funkel...

 

Op deze dag zijn zowel jonge talenten als gevestigde namen te zien bij Orpheus. Alle generaties zijn vertegenwoordigd in zowel artiesten als publiek. Met slechts 1 ticket kunt u genieten van maar liefst 16 optredens van 14 verschillende jazzformaties! De programmering is verdeeld over 6 podia. U kunt een divers programma met een mooie mix van stijlen en generaties verwachten! De headliners zijn het NJJO & Maarten Hogenhuis, Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en Dulfer & Hoorweg. Daarnaast kunt u genieten van o.a. Coal Harbour, ZILT, Jan Terlouw Jr., Anna Serierse en de Raad van Toezicht. DJ Meneer Funkel is uitgenodigd en verzorgt de hele avond vintage vinyl dj-sets in de Bijvoet en Holt Foyer. Meer info op de site van Orpheus.

 

Deuren open: 15:30 uur

Aanvang festival: 16:00 uur

Einde festival: 00:30 uur


WERELDPRIMEUR: KLASSIEKE VINYL DJ-SET!

juni 2019 - DJ Meneer Funkel heeft exclusief voor Festival Classique een vinyl dj-set samengesteld met klassieke muziek. Daarmee is hij de eerste DJ die klassieke muziek van vinyl zal draaien, met oorspronkelijke opnames en zonder toegevoegde beats. Bereid je voor op unieke dj-sets waarin Meneer Funkel je naast bekende stukken ook laat kennismaken met zeldzame pareltjes uit de rijke historie van de klassieke muziek. 

Deze speciale dj-sets zal Meneer Funkel draaien vanaf de 'Beatmobiel' - De Beatmobiel van De Vaillant is een rijdende auto die door kunstenaar Olaf Mooij is omgebouwd tot een DJ wagen. Een echt kunstwerk én eyecatcher in één!

Meer lezen over deze bijzondere samenwerking, de dagen en exacte tijden en de overige programmering kan op de website van Festival Classique.


5 JAAR JAZZBENDE

december 2018 - De Maandelijkse JAZZBENDE in Hofman Café aan het sfeervolle Janskerkhof in de Utrechtse binnenstad bestaat alweer 5 jaar. Het is daarmee één van de langstlopende jazzinitiatieven van de Domstad. Elke eerste zondag van de maand draait Meneer Funkel een selectie uit zijn imposante jazz verzameling. In drie sets van elk ongeveer 30 minuten trakteert hij de vaste bezoekers en nieuwe gasten op de pareltjes uit zijn collectie. Daarnaast is er altijd live jazz! De mannen van de  voormalige jazzband 'Indifference' Wouter Poot en Tim Kerssies verzorgen elke editie weer een hoogstaand optreden op het podium van Hofman Café. Daarbij nodigen ze 

regelmatig gastmuzikanten uit, afkomstig uit de Nederlandse jazzscene. Zo is elke editie weer anders en weet de bezoeker nooit wat hij kan verwachten. Met recht dus een Jazzbende!DJ MENEER FUNKEL OP DE RADIO

oktober 2018 

Radio-fenomeen Jan-Egbert Kieskamp nam onlangs in zijn radio programma The Music Boxz een nieuw interview af van DJ Meneer Funkel. De twee ontmoetten elkaar tijdens 'Jazz Comes to Town' in Epe. Het is een mooi item geworden waarin de dj vertelt over zijn meest geliefde vinyl platen, waar zijn naam vandaan komt en nog veel meer. Luister HIER terug, het item begint bij 1.27 min.


THUIS BIJ DJ MENEER FUNKEL

oktober 2018 - Journaliste Marieke van der Voort zocht vinyl DJ Meneer Funkel met zijn imposante platen collectie thuis op en maakte onderstaand verslag.


INTERVIEW IN HET FINANCIEELE DAGBLAD

" Hernieuwde liefde voor vinyl" - Interview in FD-persoonlijk - 2017

 

De dj van nu hoeft al lang geen zware platenkoffer meer te sjouwen; alle muziek staat op zijn usb-stick. Toch draait een kleine groep dj’s bewust ouderwets platen. Waarom eigenlijk en waar kom je 
ze tegen?

 

Thomas de Heide interviewde DJ Meneer Funkel op het zonnige terras van Hofman Café in de Utrechtse binnenstad, voor de wekelijkse bijlage van het Financieele Dagblad. 

 

Lees HIER het hele artikel.


VIDEOPORTRET NORTH SEA JAZZ

september 2015 - Tijdens de jubileum-editie van het North Sea Jazz Festival in 2015 werd DJ Meneer Funkel geïntervieuwd door DJazzTV in het kader van 'Iconic Jazz Portraits'.

 

Fotograaf Ferry Knijn maakte tegelijk ook een fotoportret van de DJ in de serie 'Nederlandse Jazz Muzikanten' die werd tentoongesteld in het Rotterdam Jazz Museum.  Zie HIER de hele serie.

 

 MENEER FUNKEL NAAR NORTH SEA JAZZ

VINYL JAZZ DJ DUO

Groot Nieuws! Na zijn debuut in 2014 (met Jazz DJ Duo 'Funkel en Funkel') is Meneer Funkel wederom uitgenodigd om een jazz vinyl set te draaien op het dak van AHOY tijdens het North Sea Jazz Festival 2015. Hieronder de biografie zoals die op de website van NSJ te lezen is:

 

De specialiteit van Meneer Funkel (echte naam: Antoon Ozinga), is zijn passie voor pure, oude jazz uit de jaren ‘40 tot en met ‘60. Alles wat hij op de draaitafels legt, is minstens vijftig jaar oud, komt van zuiver vinyl en wordt zonder overbodige opsmuk gedraaid. In zijn creatieve sets, waarin allerlei jazzstijlen langskomen, neemt hij zijn publiek mee naar de hoogtijdagen van de echte jazz. Meneer Funkel is gast-dj in het Amsterdamse Bimhuis en draait op festivals, clubs en feesten door het hele land. 


INTERVIEW IN DUIC MAGAZINE

' HET WEEKEND VAN JAZZ-DJ ANTOON OZINGA' 

 

juli 2014 - De Utrechtste Internet Courant (DUIC) interviewde Antoon toen hij nog actief was voor het Utrechtse dj-collectief Funkel & Funkel, waarvoor hij altijd de muzikale koers uitzette. Zo ook voor de maandelijkse Jazzbende in Hofman Café, de succesvolle jazzmiddag waarvoor Antoon al vele jaren exclusieve vinyl dj-sets draait.

 

Lees HIER het hele artikel.