Thema events


Jazz DJ Meneer Funkel
Jazz DJ Meneer Funkel

Jazz DJ Meneer Funkel brengt het dj-vak weer terug naar de essentie. Geen digitale opsmuk, maar juist de oorspronkelijke warme opnames die zo kenmerkend zijn voor de authentieke jazz. Én die vanaf vinyl onovertroffen mooi klinken. Zijn prachtige jazz platencollectie is met liefde verzameld en gekoesterd.

 

Jazz is kunst, maar Meneer Funkel maakt het niet ingewikkeld. Het is zijn kracht om juist die platen te selecteren die zo zalig in het gehoor liggen, en een ongedwongen sfeer verspreiden. Hij maakt zijn sets onvergelijkbaar origineel door uitstapjes te durven maken naar genres die zo heerlijk aansluiten bij de jazz. Zijn karakteristieke dj-sets zijn daarom uniek te noemen, charmant en lekker eigenzinnig!JAZZFESTIVALS

Meneer Funkel is één van de meest gevraagde dj's voor Jazzfestivals. De bijzondere en zeer toegankelijke vinyl sets van Meneer Funkel zijn door de jaren heen niet onopgemerkt gebleven bij de programmeurs van veel Jazzfestivals in Nederland en België. Ze brachten ze hem al vier keer naar het internationaal vermaarde North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Ook draaide hij meermaals op Jazz in Duketown, Jazz Comes to Town in Epe, North Sea Round Town, Het Seabottom Jazzfestival en het Utrechtse Klein New Orleans Straatfestival. Meer Jazzfestivals waar Meneer Funkel zijn zwarte goud op de draaitafels mocht leggen zijn: Jazz in Catstown Helmond, Cutting Edge Jazzfestival in Den Haag, Laren Jazz, Het Utrechts Jazzfestival en De Brusselse Jazzmarathon. Daarnaast heeft hij zelf jazzclubs georganiseerd in het legendarische Mirliton Theater nadat violiste Janine Janssen daar nieuw leven in geblazen had. Ook heeft hij ruim 8 jaar een eigen maandelijkse Jazzmidaag ' Jazzbende' in het Theatercafé Hofman in Utrecht gehad, en is hij veelgevraagd als sidekick van concerten van internationale artiesten in het Amsterdamse Bimhuis.